Het is vandaag een sombere, regenachtige dag. Uitstekend weer om de vlierbessenwijn te bottelen. Gisteren heb ik de flessen al schoongemaakt, de kurken onder water gezet en de 25-liter mandfles met vlierbessenwijn op tafel geplaatst om een dag later de wijn over te hevelen in de flessen. Vandaag is het dan zover. Eerst de hevelslang, het kurkapparaat en de flessen uit de kelder gehaald en vervolgens begonnen met het vullen van de eerste fles.
Zo heb je een mandfles met 25 liter vlierbssenwijn en 33 lege flessen en een half uur later............
.... heb je een lege mandfles en 33 volle flessen met vlierbessenwijn
Na het vullen alles weer gereinigd (reinigen kost de meeste tijd en energie tijdens het maken van wijn!) en de flessen rechtop in de kelder geplaatst. Na ca. twee weken worden ze horizontaal gelegd. Zou je ze meteen leggen dan loopt er altijd wat wijn langs de kurk waarbij schimmel ontstaat op de kurk. Niet erg, maar wel vies!
Nu komt het leuke deel van wijn maken: het opdrinken van de wijn!
zaterdag 25 juni 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten