donderdag 28 april 2011

Recept voor vlierbessenwijn

Hoe je zelf vruchtenwijn kunt maken heb ik al eens beschreven. Klik hier voor een algemeen verhaal. Ik maak nu eigenlijk alleen nog maar vlierbessenwijn omdat (a) de vruchten in overvoed te krijgen zijn en (b) de bereidde wijn uit deze vrucht lekker is (althans dat zeggen de meesten mensen die ik deze wijn aanbied). Dat laatste zou je niet zegen als je het wrange sap van de vlierbes drinkt.
Ik beoefen deze hobby al vele jaren en er liggen nog steeds flessen uit 2004 waarvan de wijn (nog) steeds goed te drinken is. De kleur verandert wel een beetje, ze wordt wat lichter. Maar aan de smaak kan ik geen verandering ontdekken. Ik weet eigenlijk ook niet goed of ze aan kwaliteit wint of constant blijft (wordt in ieder geval niet slechter!).
Wat de smaak betreft, je moet goed in de gaten houden dat je vlierbessenwijn drinkt en bijvoorbeeld geen Franse wijn. Als je dat wel zou denken, kom je wellicht bedrogen uit. Ik vind het altijd wel bijzonder dat je een medicinale wijn drinkt. Ik krijg dan al gauw de idee om maar zoveel mogelijk te drinken omdat het gezond is! Jammer, maar dat is niet zo. Ik krijg er in ieder geval geen hoofdpijn van, zelfs niet van de wijn met een alcoholpercentage van ongeveer 17 Vol% (maximum) die ik al eens heb bereid.

Het recept kun je hier vinden. Veel succes!

Mocht je vragen hebben of iets onduidelijk zijn, schroom niet om contact met mij op te nemen.

Geen opmerkingen: